We hebben allemaal ADHD

Ben je geïnteresseerd in de plaats die onze computer en smartphone in ons leven innemen, hoe dat ons beïnvloedt in ons dagelijks leven en hoe we kunnen voorkomen dat we ons verliezen in ons technologiegebruik?

Psycholoog Larry Rosen had een interessante ingeving in zijn boek iDisorder: technologie zorgt ervoor dat wij allen kampen met symptomen van verschillende psychologische aandoeningen. We zijn voyeuristen die op iedereens Instagram koekeloeren, hebben ADHD omdat we constant afgeleid worden door alle berichtjes op onze telefoon en worden hypochondrisch door alles wat we op internet kunnen opzoeken over onze kwaaltjes en ziektes. We lijden allemaal min of meer aan een iDisorder, volgens Rosen. Zijn beweringen zijn gebaseerd op zijn jarenlange onderzoek naar psychologische effecten van het gebruik van technologie.

Geen zin om te lezen? In dit korte interview vertelt hij over iDisorder. Wat vind je van de oplossing die hij geeft om niet te veel meegesleept te worden in het gebruik van je mobiele telefoon?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s