Ik mocht schrijven over falen voor de Universiteitskrant

Iets wat ik hoopte te bereiken met dit blog is eind 2017 gebeurd! Toen pikte de Universiteitskrant van de RUG mijn prachtige WordPress-website met minimale lay-out op en vroeg me een serie van vier persoonlijke blogs te schrijven. Betaald nog wel.

In november en december zijn deze vier stukjes als columns gepubliceerd in de UK. Hoewel ik met Submarines meer concepten probeer te omvatten, werd het thema van deze UK-serie, onbedoeld, faalangst. Hieronder plaats ik ze in de volgorde waarop ze verschenen zijn.

Deel 1: De onderzeeër

Ontwerp: René Lapoutre
Ontwerp: René Lapoutre

In deel 1 introduceer ik de onderzeeër en wat mijn probleem is met het fenomeen prestatiedruk. Ook leg ik uit aan de hand van het boek Fouten maken moed van Remko van der Drift waarom een groeimindset mij beter helpt om minder faalangstig te zijn.

Deel 2: De berg te snel op willen

berg falen

In het tweede deel leg ik uit wat ik van mijn psycholoog leerde tijdens een van mijn allereerste sessies acht jaar geleden. Iets met een berg. En ik pleit voor een cultuur waar fouten meer geaccepteerd worden en spreek daarvoor initiatiefnemers van projecten die dit stimuleren, zoals Fuckup Nights en Screw Up.

Deel 3: Heeft een bloemenmeisje ook faalangst?

bloemen falen

Hoe is het om na je universitaire opleiding een praktisch beroep te kiezen, tegen alle verwachtingen van je omgeving in? In deel 3 vraag ik Ottilie Sol, een oud-studiegenootje van Muziekwetenschap, of haar faalangst minder is nu ze iets doet wat ze écht leuk vindt.

Deel 4: Waarom Groningen mij weer tot mezelf liet komen

i am stella.png

Ik moest echt ontzettend lachen om hoe René Lapoutre mijn stukjes vormgaf. Het laatste deel van de faalserie gaat over de verschillen die ik heb opgemerkt tussen Amsterdam en Groningen en waarom deze laatste mijn faalangst heeft kunnen verminderen en mij weer meer Stella heeft laten worden.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s